May 30, 2012

wordless wednesday # 2

cheritera oleh.. Dhya Surya at 1:17 PM 0 comments Links to this post

TERIMA KASIH YA ALLAH....

dugaanMu membuatkan aku 
lebih tabah menempuh hari-hari mendatang...


May 29, 2012

Review : Cake

cheritera oleh.. Dhya Surya at 2:20 PM 2 comments Links to this post
Assalamualaikum...
lagi 6 hari genap 1tahun....

huhuhuhu.....
baru nak review
 apa yang ada on my wedding day....

nak citer pasal cake-cake yang ada....
sebelum tu jom ngok cake-cakenya dulu...



ini cake untuk makan beradap...
full purple....



<pengantin basi tengah pose>


yang nie pulak cake hantaran...
lain sikit dari cake hantaran pasangan lain....
dan oleh kerana Incik suami suka pasukan liverpool...
dengan rela hati saya order cake nie....



from me to Incik suami
<ambik ko sebiji....huhuhuhu....>




dan yang nie pulak cake dari Incik suami untuk saya...
cake barbie hokey....
cake yang menjadi persoalan...
depa tanya "nape along pilih cake nie???"
dengan selamba saya jawab...
"duit along suka hati la....hahahaha..."



semua cake nie saya tempah pada 
KAK WATI AZIZ...

FB : WATI AZIZ
BLOG : desirahcake

nie la kak wati....



mesti nak tahu sedap @ tak cake tu kan...
dan jawapan nya adalah....

SEDAP!!!


fondant nya tu sangat sedap!!!
 tak terlalu manis....
sampaikan nenek saya pon still boleh join makan....

pada B2B @ yang nak buat apa-apa party...
nak temaph cake....
bolehlah contact KAK WATI...


NOTA DHYA : masih terbayang kelazatan cake ini....<tak kan kurus la kalau mcm nie.....>



May 22, 2012

oh tidak....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 3:01 PM 2 comments Links to this post
assalamualaikum....
eeemmm...
keadaan sekarang....ngatok.....
tinggal nak lelap je mata nie....

puncanya ngapa????
sebab ngok citer nie....


detektif conan...
astro CERIA...
jam 11:30 malam.....


dan citer nie....


 chalk zone...
astro NICKELODEON 612.....
jam 12.00 malam...


aaarrr...
boleh jadi gila aku ngok dua citer nie....
akibatnya....
kat opis tersengut-sengut....


nota dhya : tak boleh dipisahkan dengan channel cartoon....

May 21, 2012

dup dap dup dap....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 10:17 AM 4 comments Links to this post
Assalamualaikum...
lagi 15 hari je....
jantung bergetar hati tak tentu.....

1 year to go.....

5 June 2012


nota dhya : bersemagat nak buat entry review...(padahal dah dekat 1 tahun baru nak buat...hampeh..)

May 16, 2012

selamat hari guru....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 5:05 PM 0 comments Links to this post
Assalamualaikum....
16 MEI ....
HARI GURU PERINGKAT KEBANGSAAN.....

untuk pengetahuan korang, 
setiap negara menyambut hari guru pada tarikh yang berlainan...
antaranya....
  • Amerika Latin - 11 September
  • Albania - 7 Mac
  • China - 10 September
  • India - 5 September
  • Korea Selatan - 15 Mei  
eeemmmm...
jasa cikgu-cikgu saya dulu amat-amat la bernilai...
kalau saya tak tahu apa itu al-gebra....
tak ada la saya kat "TEMPAT" ini...

cikgu HALAL kan segala ilmu mu....
tak termampu saya nak balas....
TERIMA KASIH CIKGU....

sekang nak tempek kenangan zaman sekolah dulu.....
huhuhuhu......





 nota dhya : kerjaya sebagai GURU satu yang mulia...

wordless wednesday # 1

cheritera oleh.. Dhya Surya at 11:37 AM 1 comments Links to this post






nota dhya : tiada kata secantik bahasa....

May 7, 2012

ESOK....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 10:16 AM 2 comments Links to this post
kami akan berada disini....


nota dhya : mood honeymoon..........

May 2, 2012

cheritera oleh.. Dhya Surya at 11:43 AM 1 comments Links to this post

02 Mei 2012 < RABU >
tapi serupa itu hari ISNIN....
mean : LESU..... 


"Ya allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-mu."

Aamiin ya rabbal aa'lamiin.

 

one + one = three ?? Copyright © 2012 Designed by Ipietoon Sponsored by Online Shop Vector by Artshare Re-Design By Nabila Medan