Oct 31, 2012

TANDA SAYANG

cheritera oleh.. Dhya Surya at 3:33 PM 0 comments

bila DIA kurniakan rasa SAKIT
itu SATU ujian....


bila DIA kurniakan rasa SIHAT
itu juga SATU ujian...


bila DIA kurniakan rasa KECEWA
itu juga SATU ujian...


bila DIA kurniakan rasa BAHAGIA
itu juga SATU ujian...


kesimpulannya,

DIA kurniakan RASA itu sebagai rencah dalam kehidupan.
YAKIN atas JANJI nya. DIA SAYANG kita semua.


till then,

Dhya Surya

Oct 19, 2012

Rice Dispenser

cheritera oleh.. Dhya Surya at 5:11 PM 4 comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Nak tanya..
beras yang korang beli korang simpan dalam bekas apa???

Saya just simpan dalam tong..
beli kat carefour je pun..

tapi idaman kholbu,
RISE DISPENSER ini...

 color PINK ye...
offer PINK ini masa tahun lepas
RM 288.00 boleh isi 10.5kg beras...
 1 tray bersamaan 150g... 
sama untuk 1 pot beras...
hehehehe...


the latest one ada offer kat White.My
 rise dispenser yang ini jauh lebih murah...
daripada RM 115.00 jadi RM 84.00 je.....
boleh isi 12kg besar dan untuk yang ini just push cup..
1 push cup bersamaan 150g jugak... 
ada jugak terdetik di hati nak beli 
 tapi choice ada 1 color je....



 so, pujuk la hati tuk bawak bersabar...
ada rezeki ada offer yang lagi best....=)
dengan adanya rise dispenser ini 
sebenarnya akan lebih membantu dalam susun atur barangan di dapur..
dan juga boleh jimatkan ruang....
dan yang penting kualiti beras itu terjamin.... 

 till then,

Dhya Surya
 

Oct 17, 2012

wordless wednesday # 5

cheritera oleh.. Dhya Surya at 9:27 AM 1 comments


mengasah bakat...
< sila abaikan manik celup tu....>



nota dhya : dok jeling-jeling mesin jahit...

Oct 11, 2012

HATI

cheritera oleh.. Dhya Surya at 4:48 PM 1 comments



nota dhya : biar photo berbicara....

Oct 10, 2012

wordless wednesday # 3

cheritera oleh.. Dhya Surya at 12:52 PM 1 comments



nota dhya : take some time out...

"Ya allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-mu."

Aamiin ya rabbal aa'lamiin.

 

one + one = three ?? Copyright © 2012 Designed by Ipietoon Sponsored by Online Shop Vector by Artshare Re-Design By Nabila Medan