Jun 6, 2013

April to Jun....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 4:18 PM 1 comments Links to this post

Gatai nak update 
apa yang jadi pada diri malas ini 
sepanjang mac hingga sekarang...

Mula-mula nak panjangkan kesyukuran kehadrat 
Allah atas rezeki yang diberikan....
satu-satu berita gembira kami terima...

Dalam pada usia kandungan saya 3 bulan saya 
ditawarkan jawatan tetap dalam kerajaan...
jawatan yang ditawarkan jauh lari dari bidang saya...
namun saya terima dengan hati berbuka.... ^_^

24 April 2013 saya diarahkan melapor diri 
di Sekolah Kebagsaan Puchong Utama 3....
jarak dari rumah di Putrajaya ke Puchong dalam 30 minit....
pada saya jarak dan tempoh perjalanan tidak ada masalah...
masa saya bekerja jam 7.00 pagi....
maknanya saya kena sampai sekolah sebelum 7.00 pagi...
so back to rutin harian macam kat Intel dulu la....
bangun pagi 5.15 pagi @ 5.30 pagi....
huhuhuhuhuhu.....
(bercinta dengan bantal oooooooo..............)
bermula la hari saya setiap hari pada jam 5.30 pagi....

Manusia....
bila dah bagi betis nak peha....
dalam hati terdetik nak mintak sekolah area Putrajaya tuuu...
kerja kat Sekolah Puchong tak sampai 1bulan dah plan macam-macam....

Dalam tempoh saya kat Sekolah Puchong tu....
2 x saya ke KK Putrajaya untuk checkup kandungan...
dari 1st checkup sampai sekang...
syukur HB,BP dan  gula  saya tak ada masalah...
but on 20 week checkup...
doktor bagi tahu baby saya "besar"
usia 20 minggu tapi besar baby 22 minggu....
saya dan Incik Suami dok pikir...
"saya silap bagi tarikh last day period ke???
ke terlebih vitamin???"
doktor tak berani nak kata apa....
yang dia suruh ...pergi minum air gula....
so, on 27 Mei 2013 saya minum la air gula kat KK Putrajaya Presint 9.....
bila result keluar... saya tak ada masalah....
just on boarder....

20 minggu... 


bila bincang dengan doktor untuk checkup 24 week...
sama jugak...baby "besar" lebih usia 2 minggu.... 
doktor terus bagi surat suruh refer Hospital Putrajaya....
masa ini Incik Suami gelabah...
tengok muka pucat....
huhuhuhuhuhu....
(nakal kan isterimu ini...hahhahahahaha)
so kita tunggu doktor check 18 Jun 2013 ini.....


24 minggu....


stop jap citer checkup kandungan.....
kan tadi saya ada hati nak mintak pindah sekolah Putrajaya....
tak sangka...
Allah memang dah tetapkan jalan hamba-hambanya...
22 Mei 2013 genap sebulan saya kat Sekolah Kebagsaan Puchong Utama 3...
saya dapat surat dari kementrian saya ditawarkan untuk bertukar di
Sekolah Kebangsaan Putrajaya Presint 18 (2).....
Ya Allah....
time tu macam mimpi....
saya sedar saya orang baru....tapi tu kuasa Allah untuk mementukan rezeki...
SYUKUR YA ALLAH....

Bermula la pula saya di sekolah baru pada 3 Jun 2013....
kita tunggu naik sekolah 10 Jun 2013 ini...
Sekolah Kebangsaan Putrajaya Presint 18 (2) ini sekolah baru....
murid baru ada...
prasekolah..
darjah 1 dan darjah 2...
total semua murid 65 orang.....

okey baby dah makin bergolek-golek....
huhuhuhuhu....
ibu cari makanan ye sayang......



till then, 
Dhya Surya.

Jun 5, 2013

731 DAYS

cheritera oleh.. Dhya Surya at 4:26 PM 2 comments Links to this post

Dah 25 week baby in tummy....
dan hari 731 hari saya sebagai ISTERI kepada Incik Suami...
semoga cekal untuk melayan kerenah isteri mu ini ye....

bulan 9 nie kita dah bertiga....




till then, 
Dhya Surya.

"Ya allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-mu."

Aamiin ya rabbal aa'lamiin.

 

one + one = three ?? Copyright © 2012 Designed by Ipietoon Sponsored by Online Shop Vector by Artshare Re-Design By Nabila Medan