May 10, 2015

Happy Abu day!

cheritera oleh.. Dhya Surya at 4:29 PM 1 comments Links to this post
Assalamualaikum....

10 Mei setiap tahu hari ibu dan semua orang pun tahu..

On 10 Mei, Zakwan sambut hari `abu di Lost World Of Tambun.
Zakwan past kat `abu bunga yang perempuan kat entrance bagi.
Pastu snap la gambar nie.
Anak `abu kecik lagi, tak paham apa itu hari `abu.
Untuk hari `abu nie, `abu doakan anak `abu Muhamad Zakwan sihat yang berpanjangan, kekal cerdik, pintar dan rajin, patuh pada agama dan orang tua, sentiasa dilimpahi dengan kasih sayang dan nikmat rezeki oleh Allah.

`Abu sayang anak `abu.

 
 
Salam.
`abu, zakwan.

May 7, 2015

Miss u Ayah!

cheritera oleh.. Dhya Surya at 4:18 PM 0 comments Links to this post
Assalamualaikum....

Dah 4 hari ayah zakwan outstation kat penang.
Hari ni ibu dan zakwan akan follow ayah.
Tiap-tiap petang zakwan tunggu ayah dia balik macam biasa, tapi non hado.



Wahai anak,
sabar ye...
Malam nie kite jumpa ayah ye...

Ayah,
Jangan lupa jemput Zakwan dan Ibu kat Bayan Lepas...
Fligh kami sampai kul 10.00 malam tau..
Love you ayah ©©©©©


Salam.

Apr 30, 2015

Pasar Khamis di Menara DCA Putrajaya

cheritera oleh.. Dhya Surya at 4:28 PM 0 comments Links to this post
Assalamualaikum....

Sejak kerja di Putrajaya, setiap hari Khamis aku akan keluar untuk mencuci mata kat pasar kahamis. Pasar khamis nie selang - selang tempatnya, minggu nie kat DCA, next week di Sumber Asli.

Apa yang ada kat Pasar khamis nie???
 

Of coz la MAKANAN!

hahahahaha...

sebenarnya, banyak lagi barang yang ada. Daripada kelengkapan baby hingga keperluan rumah. Kalau nasib baik week tu akan ada peniaga barang basah. Memang tak payah dah nak pergi pasar dah.

Nie peniaga buah-buahan. Buah potong, bauh timbang kilo pon ada.
 

 

Nie pulak baju budak. Murah wei...buat basahan harian. Baju bdak paling murah RM 5.00 sehelai. Cantik-cantik. Untuk zakwan, aku rembat sehelai tadi. Boleh bawak balik Johor petang nie.

Makanan yang aku selalu serebu tiap-tiap minggu adalah Pizza mak cik nie. Kedai pizza dia laku, klo lambat baratur belakang jauh nun. Sekeping RM 3.00, pada aku yang paling sedap Original flavor.


Misi sebenar aku tuk pergi pasar khamis minggu nie sebenarnya nak cari alas kaki. Aku nak cari yang macam nie. Harga RM 10.00 dan pada aku harga tu okey dah. Next week kalau alas kaki nie xde mau meroyan aku jalan mencari.

(en. Google search)

Apa yang aku tahu jualan pasar Khamis nie di anjurkan oleh Puspanita kementrian berkenaan. Memang bagus adanya pasar khamis nie, banyak membantu ibu-ibu yang berkerja. Tak payah jauh-jauh pergi nak cari barang. All in one ada kat sini. Kalau korang yang ada kat putrajaya nie boleh la tyr pergi. Jangan berjangkit sakit pasar khamis sudah.

Mood nak bercuti bermula.
Yyyyyuuuuuhhhhhhoooo....

Salam.

Apr 29, 2015

Bila malas menguasai

cheritera oleh.. Dhya Surya at 4:41 PM 0 comments Links to this post
Assalamualaikum....

Baca tajuk pun dah tadi entry apa kan???
Apa dah jadi???
10 bulan x hupdate apa-apa....

1. Babyzakwan dah besar. Bkn lagi baby dah boleh jadi abang.
2. Dah makin tua...dah 28 years olds!
3. Yang utama. Aku makin GEMOK!



Mulai hari ini...

Update blog wajib ye...xmo malas-malas.


Okey.
Dah time..
Zakwan tunggu abu datang ye...

Salam...

Feb 20, 2015

tukau - tukau link

cheritera oleh.. Dhya Surya at 5:20 PM 40 comments
moning.....
sambil2 nak tunggu MUA JB jom "hupdate" blog.... ^_^
pada sape2 yg singgah2 blog saya....
tinggal kan jejak anda yer....^_-
ada kesempatan saya serta kelapangan.....
saya akan link anda semula.....^_^



One more....
pada sape2 yang nak apa2 info....
boleh comment pada mana2 entry saya.....
atau pon boleh email saya yer....

ddddaaaaaaa.....  ^_^

"Ya allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-mu."

Aamiin ya rabbal aa'lamiin.

 

one + one = three ?? Copyright © 2012 Designed by Ipietoon Sponsored by Online Shop Vector by Artshare Re-Design By Nabila Medan