Dec 12, 2012

wordless wednesday # 8

cheritera oleh.. Dhya Surya at 11:37 AM 2 comments Links to this post


-FAREWELL-
dddaaaa JPK



till then,



Dhya Surya.

Dec 5, 2012

wordless wednesday # 7

cheritera oleh.. Dhya Surya at 4:17 PM 2 comments



till then,


Dhya Surya.

Nov 29, 2012

30 DAY CHALLENGE!!!! : Day 6

cheritera oleh.. Dhya Surya at 4:39 PM 2 comments

30 DAY CHALLENGE!!!!
Day
Tiga perangai buruk anda.....


OH TIDAK!!!

3  perangai buruk???? 
malu nak bgtahu....
hihihihihihi....




 


   
 till then,

Dhya Surya.
 
 

Nov 28, 2012

30 DAY CHALLENGE!!!! : Day 5

cheritera oleh.. Dhya Surya at 5:33 PM 1 comments


30 DAY CHALLENGE!!!!
Day 5 
Status anda ? Relationship anda? 


status aku : ISTERI kepada ENCIK MOHD IZDIHAR BIN MOHD ALI
bila sahnya????
5 JUN 2011

  
 untuk kamu wahai suamiku....
""'TERIMA KASIH untuk atas apa yang dikorbankan"" 
  

 till then,

Dhya Surya.
 

wordless wednesday # 6

cheritera oleh.. Dhya Surya at 5:08 PM 1 comments



till then,

Dhya Surya.

Nov 27, 2012

30 DAY CHALLENGE!!!! : Day 4

cheritera oleh.. Dhya Surya at 4:37 PM 1 comments


30 DAY CHALLENGE!!!!
Day
Benda yang anda buat bila sorang sorang.... 


apa yang aku dok buat bila sorang-sorang....
ahaahahahaha....
selalunya aku akan layan "game"

nak tau game apa...????
nie ha dia....

   
ZUMA DELUXE
aku layan version lama punya....
sebab katak dia tu comellllll.......
hahahahahaaa.....


 till then,

Dhya Surya.

Segmen : Jejak Kaki Ku di Blog Mu

cheritera oleh.. Dhya Surya at 9:17 AM 9 comments
*****************************************************************************************
***************************************************************************************** 
<entry from owner>

STEP PERTAMA
 Tinggalkan link blog korang kat entry maera yang nie


Dan step kita yang final ialah;


STEP KEDUA
 Create satu entry dengan tajuk JEJAK KAKI KU DI BLOG MU sebelum 
28hb November 2012

dan copy paste link-link peserta ini ya =)




Link lists akan diupdate lagi jika peserta makin bertambah ya, so peserta pun kena update link list itu k. Kemudian, kepada peserta,sila tinggalkan comment pada entry rakan-rakan yang join sekali. Kena jujur ya. Dah namanya blogwalking kan. Maera juga akan meninggalkan jejak dalam entry anda. =)


Moga aktiviti nie tak terhenti disini saja. Maera harap dengan blogwalking seumpama ini, kita boleh semakin mengeratkan tali silaturahim sesama muslim. Maera akan create satu lagi bloglists KHAS UNTUK PESERTA SEGMEN INI. InsyaAlllah ya. =)


Siapa-siapa lagi nak join??
Tarikh tutup 27hb November 2012 jam 11.59 malam.


 

*****************************************************************************************
*****************************************************************************************

nota dhya : Jom buat lawatan rasmi kat blog rakan-rakan siber....=)


Nov 23, 2012

Oh TIDAK!!!

cheritera oleh.. Dhya Surya at 3:25 PM 1 comments


SEBAB aku!!!!
satu opis bau DORIAN!!!!!!!!!!!!!

 OH DURIAN CREPE...


source 
< blog kak AZLITA AZIZ...   MASAM MANIS  >


 till then,

Dhya Surya.



nota dhya : 6 biji durian crepe tak cukup!!!



Nov 22, 2012

30 DAY CHALLENGE!!!! : Day 1

cheritera oleh.. Dhya Surya at 4:59 PM 1 comments

30 DAY CHALLENGE!!!!
Day 1
Lagu yang anda dengar hari ini.....

 cerita tentang lagu....

sebenarnya hari-hari aku dok dengar lagu ini..

tak boring dan tak membebankan otak pun music nya...
lagu tentang "kecintaan" 
ada maksud yang mendalam...

Penyayinya lelaki, Firman Siagian ex vokalis The Fly.
Tajuk Lagu "KEHILANAGAN" 


 
Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku

Ku merasa tlah kehilangan
Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada

Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Takkan ku sia-siakan kamu lagi

Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila

Takkan ku sia-siakan kamu lagi. (2x)
  


aku dok touching bila part 
 "Sejujurnya ku tak bias, Hidup tanpa ada kamu aku gila, Seandainya kamu bias, Mengulang kembali lagi cinta kita, Takkan ku sia-siakan kamu lagi"


note untuk aku : semoga aku tak akan sia-siakan peluang yang DIA beri!



 till then,

Dhya Surya.

"Ya allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-mu."

Aamiin ya rabbal aa'lamiin.

 

one + one = three ?? Copyright © 2012 Designed by Ipietoon Sponsored by Online Shop Vector by Artshare Re-Design By Nabila Medan