Nov 11, 2011

Termaktub sudah....ia bukan milik ku...

cheritera oleh.. Dhya Surya at 5:53 PM 6 comments Links to this post
assalamualaikum.....
lebih dari sebulan saya tinggalkan blog nie.....

ikutkan sangat sikap malas dalam diri sehingga banyak draft yang tertunggak....

kembali ke title post semula.....
usia perkahwinan saya dah hampir 5 bulan 6 hari....
kalau untuk baby dah mula belajar menggulingkan badan....
tapi untuk saya....sesuatu khabar gembira...namun pengakhirannya agak keciwa.....

pada syawal yang lalu...saya mula lewat datang bulan.....
saya diam kan diri...
ragu-ragu nak test kerna rasa terlalu awal....
saya tunggu sehingga bualan seterusnya.....
ternyata saya memang belum datang bulan untuk 2 bulan berturut-turut.....
saya dan incik suami memang gumbira....
dah la dapat rumah baru....
saya pulak 2 bulan tak datang bulan.....
bertambah-tambah bersyukur padaNYA....

setelah berpindah ke rumah baru.....
pada ahad malam minggu pertama saya dirumah baru....
dalam jam 3.00 pagi....
rasa sakit pada bawah perut saya....sakit sangat.....
saya kejutkan Incik suami....Incik suami ambilkan active fast dan air suam untuk saya....
Incik suami urut pelahan-lahan...sampai saya tertido semula....

bangun pagi tu.....
lepas tengok Incik suami pergi kerja...
saya masuk toilet....
pada pakaian dalam saya....
ada macam ketulan-ketualan daging bersama darah....
saya binggung....rasa nak jerit....
saya ambik ketulan daging tu...saya basuh....
simpan nak tunjuk pada Incik suami.....


<macam ini la....ketulan yang keluar....
picca ini saya ambik kat google....>

Lunch hour Incik suami balik....
saya hidangkan makan tengah hari seperti biasa....
lepas selesai....saya ceritakan apa yang belaku....
dan tunujukan ketulan yang saya simpan itu....
tepat tekaan saya....Incik suami terkejut....
lantas mengajak saya merujuk pada yang pakar....

setelah mendapat kepastian....
ternyata....
ketulan-ketulan itu adalah janin yang baru mula membentuk.....
namun ia bukan rezeki kami.....
ia tidak dapat membentuk dengan sempurna....
agak luluh hati saya dan Incik suami....
tapi segalanya telah tersurat....

Ya Allah.....
kau bukakanlah pintu rezeki kami seluas alam mu.....
kau kurniakanlah kami rahmat mu....
hanya pada mu kami memohon.....


nota kaki : segala yang baik dariNYA....namun kita sebagai hambanya...
                     hendaklah sentiasa berusaha....

Oct 11, 2011

semanis rumah itu~~~

cheritera oleh.. Dhya Surya at 3:41 PM 0 comments
Assalamualaikum.....
hampir 2 bulan x ada apa-apa update di blog saya ini.....

selama tempoh itu...
saya dalam proses menjalani kehidupan di penempatan yang baru.....
banyak perihal yang perlu saya pelajari kerana ianya jauh dari bidang yang saya minat....

dalam ketika ini juga saya dan Incik suami berpindah ke rumah baru kami.....
walaupun ianya x semewah mana namun cukup sempurna pada mata saya....

eeeemmm....
banyak nak cerita....tapi ada kerja yang urgent sekang ini....
sambung nanti yer...
ddddaaaaa......


Sep 21, 2011

Wordless Wednesday : draft album pengantin busyuk

cheritera oleh.. Dhya Surya at 9:21 AM 0 comments
fffffuuuuhhhhh.....
banyak sangat habuk...tebal.....
gara-gara malas yang terlampau....padahal dok saje jer depan notebook.....

"Draft album pengantin busyuk"
itu la yang adooo....
nape busyuk...sebab dah 3bolan 2minggu dah kawen......
nape dratf....sebab saya yang dok delaykan album tu....
saya penat otak ++++ badan yang tombam ini....

jooomm ngok draft nya.....
oooppss lupa nk bgtau ini draft dari OP resepsi di JB....
untuk resepsi yang kat MELAKA....hihihihihi....
dah dapat album poooonnn....
nanti saya post ye..... ^_-


front page.....



make - up time.....
cake time......



out dooorzz.....




nota kaki : Ya Allah.....jauhkan lah sifat malas ini...ringan - ringan tulang hamba mu ini......

Aug 25, 2011

3 hari saja lagi~~~

cheritera oleh.. Dhya Surya at 11:26 PM 0 comments Links to this post
Lagi 3 hari jer tinggal...
lepas tu aku dah xde kat SINI lagi....




kat SINI la aku bertapak lepas abis belajar....
kat SINI la juga tempat pertama rezeki yang aku peroleh dengan diploma aku...
Aku belajar tentang banyak ragam manusia pun kat SINI....
sebab kat SINI sekeliling aku level-level senior....
Dulu aku antara yang suka dating lewat....
<over sleep....>



Aku improve diri...kena “cuci” pon kat SINI....
SINI juga la terbukanya peluang aku untuk ke Chengdu....
Walaupun hanya 1 tahun 8 bulan kat SINI....aku rasa macam dah lebih 10 tahun.....




masa kerja tadi....
siap menagis-ngis belakang tester......
<tapi cover....sebab malu.....>
sebab lepas ini aku dah x buat kerja macam ini lagi....
aku dah x renyah-renyah....
tapi yang renyah-renyah tu la diri aku....



nanti aku mesti rindu kat SINI....
suasana....orang-orangnya....bunyi-bunyi mesin....
aaarrr....pasti aku dah xdapat lagi semua tu....



HANI
sue mintak maaf salah silap sue...TERIMA KASIH....jadi kawan sue dari hari pertama sue jejak kan kaki kat production floor ini....TERIMA KASIH juga sebab jadi housemate sue.... kita selalu selisih fahamkan...tapi itula yang INDAH buat sue....



LCW
THANKS be mine fighting partner...after this I xde kawan untuk gaduh-gaduh...rebut-rebut pc lagi...keep our memory at Chengdu....



NG GIM WEI
boooooss....THANKS yer be mine “abang”...selalu kena buli dengan I....after this xde sapa kacau u lagi....don’t kalut-kalut ok!





KAK MIMI...KAK SARAH...KAK MAH....KAK LELA
sue mintak maaf...sue bukan nak rahsiakan....tapi sue xnak tengok orang nagis...TERIMA KASIH layan kerenah sue...masak kan untuk sue....datang wedding sue....



SIEW HONG
sory...I xdapat nak buat kerja on your oder as well....I know you want to help me to get a good place at SINI...tapi SINI bukan selamanya untuk I...
walaupun u tegas...warning I...tapi u a good boos I have....



Aku akan kuatkan diri untuk tempuhi hari esok dan lusa....
InsyaAllah....
ini yang terbaik untuk aku....

Aug 24, 2011

Review : Hand Bouquet

cheritera oleh.. Dhya Surya at 9:15 AM 0 comments Links to this post
selamat pagi....
^_^
Allahamdullillah...
24 hari sudah kita berpuasa di bulan Ramadhan untuk tahun ini....
walaupun saya dah miss out 6 hari...


# entry Hand Bouquet ini...
dah terperam lama....
dasar malas...huhuhuhu...


Untuk hand bouquet Ijab dan Qabul...
tema saya " Soft blue and Cream "
macam bawah nie....
hihihihihi.....



ngok budak gendut nie pose ngn hand bouqetnya....


< sebelum bergelar "PUAN" >



< on the way becoming "PUAN" >



Untuk Majlis Resepsi pula.....
tema Hand Bouquet saya " Red and Cream "
nampak menyerlah sikit sebab dress saya in PURPLE





< gedik - gedik sikit....>



Kedua - dua Hand Bouquet saya service by.....



banyak pilihan yang di sediakan oleh Hana Zakaria Wedding Planner nie.....
harga berbaloi....
pilihan yang banyak...
dan yang paling best...
saya dapat Hand Buquet saya direct by hand....
pagi - pagi Hana hantar pada saya....
^_^
tak yah la saya kena pikir cara nak segarkan Hand Buquet tu....
hihihihihihi.....

One more thing.....
pernah nampak x picca ini kat blog saya nie....


 Hydrangeas and Roses



Hand Bouquet saya on my e-day...
also by.....


saya sangat - sangat berpuas hati!!!
Thanks ye Hana!!!
^_-

suka dengan Hand Bouquet Hana untuk Resepsi @Dewan Bistari!!!!!

nota kaki : Jangan amalkan sifat malas....

Aug 16, 2011

Review: Goodies pack

cheritera oleh.. Dhya Surya at 8:12 AM 3 comments Links to this post
Selamat pagi.....
^_^
pengantin lama nak buat update review sikt....
hihihihi.....

penah baca tak entry INI .....
^_^
huhuhuhuhu.....
brown paper bag dan pop corn box yang saya gunakan as a Goodies pack ....
ini lah hasilnya....




brown paper bag.....


copy from Cik Q entry.....



 

pop corn box.....
^_^





copy piccca from Cik Ummi...




siapa yang tolong saya pack semua ini......
oofff coz la my sibling.....


Terima kasih adik-adik ku.....
^_^


nota kaki : huhuhuhu...banyak lagi nak buat review...tapi MALAS!

Aug 15, 2011

Habib Jewels : Rantaian Kasih....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 3:38 PM 0 comments Links to this post
WWWWWWAAAAAAAHHHHH.....
untuk kali yang keberapa entah....
Pak Cik HAbib buat offer lagi!!!!!
Bila berkelip-kelip mata ngok offer iklan TV......
hati pun terdetik untuk memiliki lagi....
huhuhuhuhu.....
aktiviti mengopak poket bermula.....


pada sapa-sapa yang meminati BERLIAN dan PERMATA pula.....
ini memang berita GUMBIRA!!!!
LESS UP TO 70%
banyak kan..... ^_^


ccccccuuuuunnnn kannn.... ^_^


pppeeehhhh.....
raya 2011....meriah dengan koleksi Pak Cik Habib!!!!
dalam banyak-banyak koleksi yang ada saya paling mahu.....
yang ini......


"BUTANG BAJU MELAYU"
 untuk Incik Suami......
^_^


for B2B yang still under hunting jewelleries......
this your best chooice for U !!!!



nota kaki : lari - lari macam lipas kudung.......nak REQUEST  rollerblade boleh x bosss????

Aug 14, 2011

saya dan hari - hari yang berlalu.....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 6:23 AM 0 comments Links to this post
 Assalamualaikum.....
hampir separuh dah kita lalui bulan Ramadhan ini.....
dan selama itu la juga boleh di hitung degan jari berapa kali saya pulang ke Putrajaya.....

Memandangkan usia "PENYATUAN CHENTA DUA JIWA"
kami dah berusia " 2 bulan, 1 minggu dan 2 hari "
saya kena bertindah lebih agresif untuk dekat dengan Incik Suami.....


Banyak dugaan yang di tempuh...
kekangan masa.... kerja..... dan hal2 remeh temeh yang menjadi serius.....

sepanjang tempoh ini hampir 3 Interview yang telah saya lalui.....
namun.....kesemuanya menawarkan kurang dari expectation yang saya inginkan....
bajet bagus.....
ye....dari 3 Interview ini....saya sangkut dengan salah satu company Electric / Electronic besar di Malaysia.....

company ini.....
 x mo sebut nama konon....


tapi hati saya meronta - ronta x mo!!!!
balik - balik interview call Incik Suami...terangkan isi hati....

bukan saya terlalu memilih....Tipu la kalau saya tak rasa bersalah langsung....
tapi hati saya kuat katakan yang rezeki saya bukan kat situ.....
Allhamdulillah....setelah Incik Suami timbang tara....
walaupun terpaksa lagi berjauhan....
Incik Suami sabar dengan dugaan dan kehendak saya....

InsyaAllah.....
untuk minggu hadapan...saya adalagi 1 Interview.....
 dengan gov.....
harapan saya penuh pada peluang ini....


" Ya Allah...kau satukan lah kami.....
seperti Kau satukan Adam dan Hawa.....
Kau kukuhkan lah ikatan naluri hati kami dalam hidup sebagai Suami Isteri...
Kau kuatkan lah kati kecil kami....
dalam menempuh laluan hidup kami....
Hanya pada Mu ku pohon rahmat Ilahi...... "



nota kaki : Doakan saya dekat bersama Incik Suami.....

Aug 5, 2011

ting...tong...ting...tong.....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 3:27 AM 1 comments Links to this post
apa yang saya rasa sekang????


































NAK MUNTAH!!!

Aug 4, 2011

Cintaku Umpama Lalang....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 8:22 AM 0 comments Links to this post
itulah tajuk HOT chat kat HOT FM pagi nie.....

di tiup ke kanan...kanan la jatuh.....
di tiup ke kiri....kiri la bengkok.....

pada yang pernah lalui mesti ada kesan nya pada sudut hati....
namun ada hikmah dalam setiap kejadian.....
agar....kita sebagai "INSAN" nya ingat pada Nya.....





......................................................




buat suami ku.....



kira nya ada isterimu mengasari hati kecil mu.....
ku susun 10 jari kerdil ini....
ku pohon kemaafan atas segalanya.....

Terima Kasih Sayang.....
sudi menerima diri ini untuk dekat di hati mu......


nota kaki : Syurga Isteri......ditelapak kaki suami.....^_^

Jul 19, 2011

<<<<<<<<<< TO >>>>>>>>>>

cheritera oleh.. Dhya Surya at 1:21 PM 2 comments Links to this post
to >>>>>> 


>>>><<<<




B.....O....R....E.....D!!!!



sama macam panda nie.....




nota kaki : nak balik!!!!!!!

Jul 18, 2011

Teaser : JB RECEPTION

cheritera oleh.. Dhya Surya at 1:53 PM 1 comments Links to this post
hai alllszzz....
tengah hari yang agak slow....
kerja x byak...
so sgt relax.....
hihihihihihi.....


jom ngok picca JB RECEPTION.....
jom.....






♥♥




♥♥♥




♥♥♥♥


huhuhuhuhuhu......
itu jer pon yang ada.....♥♥♥


nota kaki : nak makan Red Velvet Cake

mood : honeymoon

cheritera oleh.. Dhya Surya at 8:06 AM 0 comments Links to this post
mula kan hari dengan ceriaaa....


pagi nie tibe2 baru ada mood nak ajak Incik Suami g
 HONEYMOOON
kat mana????


niat hati mmg nak g sini....




tapi tiket nya next year.....
so...betukar angin la kesini nampaknya....



BUKIT TINGGI, PAHANG
dari Putrajaya dalam 1jam 45minit dah sampai....
dekat..dekat...dekat...

tempat favorite...


Japanese Village
xsabor2 nk pakai kimono tuuuuu....


eeemmmm...
cantik kan view nya....
Incik Izdihar....jom kite pergi.....^_^


nota kaki : source.... Berjaya Hills

"Ya allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-mu."

Aamiin ya rabbal aa'lamiin.

 

one + one = three ?? Copyright © 2012 Designed by Ipietoon Sponsored by Online Shop Vector by Artshare Re-Design By Nabila Medan