Aug 25, 2011

3 hari saja lagi~~~

cheritera oleh.. Dhya Surya at 11:26 PM
Lagi 3 hari jer tinggal...
lepas tu aku dah xde kat SINI lagi....




kat SINI la aku bertapak lepas abis belajar....
kat SINI la juga tempat pertama rezeki yang aku peroleh dengan diploma aku...
Aku belajar tentang banyak ragam manusia pun kat SINI....
sebab kat SINI sekeliling aku level-level senior....
Dulu aku antara yang suka dating lewat....
<over sleep....>



Aku improve diri...kena “cuci” pon kat SINI....
SINI juga la terbukanya peluang aku untuk ke Chengdu....
Walaupun hanya 1 tahun 8 bulan kat SINI....aku rasa macam dah lebih 10 tahun.....




masa kerja tadi....
siap menagis-ngis belakang tester......
<tapi cover....sebab malu.....>
sebab lepas ini aku dah x buat kerja macam ini lagi....
aku dah x renyah-renyah....
tapi yang renyah-renyah tu la diri aku....



nanti aku mesti rindu kat SINI....
suasana....orang-orangnya....bunyi-bunyi mesin....
aaarrr....pasti aku dah xdapat lagi semua tu....



HANI
sue mintak maaf salah silap sue...TERIMA KASIH....jadi kawan sue dari hari pertama sue jejak kan kaki kat production floor ini....TERIMA KASIH juga sebab jadi housemate sue.... kita selalu selisih fahamkan...tapi itula yang INDAH buat sue....



LCW
THANKS be mine fighting partner...after this I xde kawan untuk gaduh-gaduh...rebut-rebut pc lagi...keep our memory at Chengdu....



NG GIM WEI
boooooss....THANKS yer be mine “abang”...selalu kena buli dengan I....after this xde sapa kacau u lagi....don’t kalut-kalut ok!





KAK MIMI...KAK SARAH...KAK MAH....KAK LELA
sue mintak maaf...sue bukan nak rahsiakan....tapi sue xnak tengok orang nagis...TERIMA KASIH layan kerenah sue...masak kan untuk sue....datang wedding sue....



SIEW HONG
sory...I xdapat nak buat kerja on your oder as well....I know you want to help me to get a good place at SINI...tapi SINI bukan selamanya untuk I...
walaupun u tegas...warning I...tapi u a good boos I have....



Aku akan kuatkan diri untuk tempuhi hari esok dan lusa....
InsyaAllah....
ini yang terbaik untuk aku....

0 comments:

"Ya allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-mu."

Aamiin ya rabbal aa'lamiin.

 

one + one = three ?? Copyright © 2012 Designed by Ipietoon Sponsored by Online Shop Vector by Artshare Re-Design By Nabila Medan