Nov 11, 2011

Termaktub sudah....ia bukan milik ku...

cheritera oleh.. Dhya Surya at 5:53 PM
assalamualaikum.....
lebih dari sebulan saya tinggalkan blog nie.....

ikutkan sangat sikap malas dalam diri sehingga banyak draft yang tertunggak....

kembali ke title post semula.....
usia perkahwinan saya dah hampir 5 bulan 6 hari....
kalau untuk baby dah mula belajar menggulingkan badan....
tapi untuk saya....sesuatu khabar gembira...namun pengakhirannya agak keciwa.....

pada syawal yang lalu...saya mula lewat datang bulan.....
saya diam kan diri...
ragu-ragu nak test kerna rasa terlalu awal....
saya tunggu sehingga bualan seterusnya.....
ternyata saya memang belum datang bulan untuk 2 bulan berturut-turut.....
saya dan incik suami memang gumbira....
dah la dapat rumah baru....
saya pulak 2 bulan tak datang bulan.....
bertambah-tambah bersyukur padaNYA....

setelah berpindah ke rumah baru.....
pada ahad malam minggu pertama saya dirumah baru....
dalam jam 3.00 pagi....
rasa sakit pada bawah perut saya....sakit sangat.....
saya kejutkan Incik suami....Incik suami ambilkan active fast dan air suam untuk saya....
Incik suami urut pelahan-lahan...sampai saya tertido semula....

bangun pagi tu.....
lepas tengok Incik suami pergi kerja...
saya masuk toilet....
pada pakaian dalam saya....
ada macam ketulan-ketualan daging bersama darah....
saya binggung....rasa nak jerit....
saya ambik ketulan daging tu...saya basuh....
simpan nak tunjuk pada Incik suami.....


<macam ini la....ketulan yang keluar....
picca ini saya ambik kat google....>

Lunch hour Incik suami balik....
saya hidangkan makan tengah hari seperti biasa....
lepas selesai....saya ceritakan apa yang belaku....
dan tunujukan ketulan yang saya simpan itu....
tepat tekaan saya....Incik suami terkejut....
lantas mengajak saya merujuk pada yang pakar....

setelah mendapat kepastian....
ternyata....
ketulan-ketulan itu adalah janin yang baru mula membentuk.....
namun ia bukan rezeki kami.....
ia tidak dapat membentuk dengan sempurna....
agak luluh hati saya dan Incik suami....
tapi segalanya telah tersurat....

Ya Allah.....
kau bukakanlah pintu rezeki kami seluas alam mu.....
kau kurniakanlah kami rahmat mu....
hanya pada mu kami memohon.....


nota kaki : segala yang baik dariNYA....namun kita sebagai hambanya...
                     hendaklah sentiasa berusaha....

6 comments:

myatiqah on Friday, 11 November, 2011 said...

ya allah yeke...xpela xde rezeki...jaga dri lelok..

ezaitie nfib. on Friday, 11 November, 2011 said...

Sabar ya Surya....Insyallah akan de rezeki menyusul x lama lagi...

Dhya Surya on Saturday, 12 November, 2011 said...

myatiqah n ezaitie nfib : Thanks ye...^_^

wailin on Tuesday, 15 November, 2011 said...

sedeynye...tp xpe..usaha lg..awk tuh kuat sgt keje

Pen Biru on Tuesday, 22 November, 2011 said...

assalam..sabar lah ye..sy pun dah 2 kali alami benda yg sama..itu bukan rezeki kita. Allah tau apa yg terbaik utk kita

khalidahmacambaguss~O_o on Thursday, 26 January, 2012 said...

Sabarlah surya.. maaf, baru sempat buka blog awk, terus terkejut dgn berita ni. Insyallah, Allah itu maha mengetahui. ditariknya satu nikmat, digantinya pula dengan seribu nikmat semula.. sabar k.

"Ya allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-mu."

Aamiin ya rabbal aa'lamiin.

 

one + one = three ?? Copyright © 2012 Designed by Ipietoon Sponsored by Online Shop Vector by Artshare Re-Design By Nabila Medan