Mar 26, 2011

Ijab n Qabul : Baju kami...siap!!!

cheritera oleh.. Dhya Surya at 4:31 AM 2 comments Links to this post
dalam byak2 item yg nak di kejor....
baju tuk nikah nie jgk siap dulu....^_^
theme kami..... kelabu kelabu baby blue....
hohhohoo....
klo ikut plan asal nk warna pure silver....
tapi bile sampei toko nya....bekenan warna nie plak....
gatai kan nk tukar2 last minit....luckly Incik Tunang saya x kesah....^_^
thankz sayaangg....♥♥♥

clean your eyes jom....

baju Incik Tunang saya....
baju saya....
kami buat sekadar yg mampu...tylor pon just unty2 je...^_^
yg penting...lepas kawin kami still lh guna semua nie....jimat2...hihihihi..
asalkan saiz kite x berubah ye syg...=)

footer : saya dapat pre-wedding n post wedding FFFRRREEE tau!!!!

Mar 20, 2011

Contest Senyum Paling Ceria!! ^_^

cheritera oleh.. Dhya Surya at 11:05 PM 5 comments Links to this post
saya nak join contest Cik Namee.....
" Senyum Paling Ceria!! "
no need to pusing2.... just smile.... ^_^
senang kan.. senyum xperlu kata apa-apa....=)

for 1st step....
follow blog Cik Namee untuk new update for this contest...

2nd...
make entry la...hehehehe...

3rd...
letak banner contest kat sidebar...

4th...☺☺
Letak banner dlm entry dan link terus ke entry contest....

5th....☺☺☺
upload la smile picca tu....
n story sikit kenapa anda gembira dlm picca tu...

for me.....
this my picca....
nape saya gembira....hihihi....
sebab saya dah jadi Tunangan untuk Incik yg belakang tuuuu...

6th and last step....☺☺☺☺ + ☺☺☺☺
link kan entry and tag 3 of your blogger friends...
pasti kan 3 org nie tau ye....^_^
saya nak tag.....
..
...
....
.....
Cik Qaseh ... Cik Q n Cik Farah....
due date : 31 March 2011 tau...

Free pre wedding : sape nak???

cheritera oleh.. Dhya Surya at 6:37 AM 5 comments Links to this post
mesti penah searching tentang Piccalasso .... ^_^
aalllaa... OP untuk Ayu Raudah n Zaquan Adha...tu...
haa....tgok nie...
smooth jer picca nie....
sweet....=)
cantik2 kan picca2 ayu n zaquan....
semuanya air tangan Piccalasso.... =)

for now....
diaorg offer free pre wedding...n syarat2 nya hanya lah.....

make a simple point @ story.... 
about pre wedding concept @ idea then inbox azizilee
-that all!!! sgt senang ok!! -
diaorg kan choose 3 lucky couple...
yg terpilih akan di reply msg nya oleh azizilee sendiri ...
hehehehe... ( sekarang just avlble 2 sit je... ^_^ )
sooo...Cik Q, and Cik AnEs jom join ok!!!

p:s / (sgt menarik ok !!! ... sape yg dah dapat 1st place tu yer....)


credit to Cik Puan Lala for your info ^_^...

Mar 19, 2011

rezeki nak kawen...

cheritera oleh.. Dhya Surya at 6:18 AM 2 comments Links to this post
Allhamdullillah...
dah dapat review for year 2010....
itu semua hasil kerja saya selama 1tahun in INTEL....
hihihihi....
walaupun saya nie nakal sikit.....
saya dapat good news...
^_^
p/s : rezeki org nak kawen....=) Thankz Muttukummar....

Mar 18, 2011

2 months..2 weeks n 4 days..

cheritera oleh.. Dhya Surya at 11:23 PM 0 comments Links to this post
Cik surya....jgn malas.....
your w-day just 2 months....2 weeks...and 4 days from now!!!!!!!!


Mar 14, 2011

3 # review Photo my E-day

cheritera oleh.. Dhya Surya at 12:03 AM 3 comments
now my e-day picca dh ciap....^_-
tanda Ikatan kasih bersemi..... ^_^
thankz Mr.aizulmarcello great Job....=)
untuk cik Q cuci2 mata yer...
saya tersengeh jer sekang....
huhuhu....
jom layan picca.....
merenung jauh ye Incik Tunang sayang....
i believe i can fly.....
saya suka cari gaduh.....
hahahahahaha.....
kamu sabar yer sayang....=)
^_^

Mar 12, 2011

2 # review e-Day : my vimeo

cheritera oleh.. Dhya Surya at 4:32 PM 0 comments
for the 1st time saya public kan vimeo my e-day....
kalau ikut Incik tunang saya...dia just nak keep this on be personal...
tapi....saya gedix2 jugak nak post...


DHYA IZDIHAR n DHYA SURYA
credit to Aloy

Mar 11, 2011

Mental n fizikal

cheritera oleh.. Dhya Surya at 10:06 PM 0 comments Links to this post
Kuatkah mental Incik Izdihar saya apabila saya bergelar isteri nya....
Saya nie degil...kepala batu...dan sgt nakal....tapi saya suka buli org....
Ibu ngn ayah penah bagi tahu Incik tunang saya....yang saya ini mcm kerak nasi....
hihihihi...walaupun saya mcm gini....saya tetap senang di pujung bile merajuk...

Incik tunang saya....belajar2 la yer gaya mana nk pujuk saya...since kite dh kenal 5 tahun...
Still x tahu nak pujuk saya kan2.... ^_^ Saya tahu Incik tunang penat layan peeal saya...hihihi....


Mar 9, 2011

separate or together

cheritera oleh.. Dhya Surya at 10:09 PM 2 comments Links to this post

ingin jumpa....x ingin berjumpa....
ingin bercinta....x ingin bercinta....
dan pinta ku beri jawapan mu....
ku x ingin keliru....

lagu nie xde pape kaitan pon....
saje gatai... hihihihi....
but the point is confuse....
nak tempah card kawen asing @ gabung???????

ok x pakej nie?????

Mar 8, 2011

❤❤❤ senyum ❤❤❤

cheritera oleh.. Dhya Surya at 1:04 PM 0 comments Links to this post


Mar 7, 2011

pre-wedding : 1 + 1 = 3 ????

cheritera oleh.. Dhya Surya at 10:22 PM 2 comments Links to this post
on pre-wed day we are late!
x jaga from sleep...
kesian Incik Tunang saya.... from Putrajaya to Kulim just form our pre-wed...
Thankz dear...walaupon dear marah2....tapi dear still on commit... ^_^
for our pre-wed.....
theme : hancor _ 1 + 1 = 3?????
venue : padang kota
props : book,kain,board,hand phone and mcm2 lg....
(yg pntg semua items nie boleh guna on my wed day ^_^ )

now....saya mmg x sabar2 nk tgok our crazy workz......
saya terpakasa dan dipaksa untuk memakasa Incik Tunang saya make action....
aaarrrr.....dear next time saya dah tahu how to make u aggressive....
hihihihi.....

Mar 5, 2011

pre-wedding

cheritera oleh.. Dhya Surya at 3:48 PM 2 comments Links to this post

mengelabah macam labah2....
semua dh siap tapi bettery untuk bubble air gun xder....
dh macam2 beterry in out....x mau2 jugk!!!
nak lempau jer.....

to Incik Tunang....
esok make a nice smile ok....^_^
"senyum seindah suria"

so......
esok kiter enjoy!!!!!

"Ya allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-mu."

Aamiin ya rabbal aa'lamiin.

 

one + one = three ?? Copyright © 2012 Designed by Ipietoon Sponsored by Online Shop Vector by Artshare Re-Design By Nabila Medan