Apr 29, 2011

Resepsi : Tengkolok, Samping dan bengkung.. ^_^ 2

cheritera oleh.. Dhya Surya at 11:11 PM 4 comments Links to this post
thankz to Naney....nice job dear...^_^
tengkolok dan samping dah sampai...
on the same time my wedding shoes pon dah sampai...
^_-
 dah try test kat kepala Incik Tunang....cun...=)

white lace shoes.... ^_^


nota kaki : PENAT!!!!!!!!!!!!!!

Apr 26, 2011

Resepsi : Tengkolok, Samping dan bengkung.. ^_^ 1

cheritera oleh.. Dhya Surya at 11:45 PM 0 comments Links to this post
saya suka...saya suka...saya suka...^_^
finally....tengkolok...samping dan bengkung Incik Tunang dah ciap....
sebelum nie saya punya lah died hunting mencari item untuk samping dan tengkolok...
last2 beli kat Jackel SP....huhuhu.....

sebelum beli...saya penah pikir...sewa je la senang...
hahahaha...bile dh berpikir...mula la timbul cabang2 yg bukan2...
i - ada ke yg bekenan....
ii - match ke warna nya nanti.....
iii - cost????
iv - di mana2...mahu ku cari....huhuhu....
akhirnya saya gi beli kain.....^_^

yang ini untuk nikah... ^_^ 

yang ini untuk sanding.... ^_^

nota kaki : Nak tau kenapa tajuk kat atas tu ada 1....?????
                sbb sekang saya nk tido...esok nk kije...nanti saya continue citer okey....
                x sabar nak attch picca tengkolok...^_^

Candy Buffet by The wedding Heaven

cheritera oleh.. Dhya Surya at 7:02 PM 0 comments Links to this post
curi-curi buat new entry mase kije....
huhuhuhu....
sebenarnya malam tadi dah view dah.. 
tentang  MINI CONTEST from TheWeddingHeaven  ...^_^
contest nie mmg best.....!!!!!
sebab kalau ada rezeki, ada la pencuci mulut by TheWeddingHeaven   ...^_^
  when view piccca - picca TheWeddingHeaven   sgt teruja ok!! sgt2!!!
why???
.
..
...
....




R




.....
.......
..........








D




..............
...................

tgok candy2 tu....
dia"candy" mintak di makan!! ♥♥♥♥♥♥
( cam nak terkam jer...hihihihi..)

wwwwaaaaaa.... ada macaroons....
saya mahu!!!!!!!!! ♥♥♥♥♥♥
sama macam tema saya.....PURPLE!!!!!
 ♥♥♥♥♥♥ LIKE.. LIKE..LIKE  ♥♥♥♥♥♥

saya mahu satu untuk wedding saya...^_^

hehehehe....
semua nie boleh dapat dgn 2 cara...

1st : by FACEBOOK...
search Theweddingheaven Wheredreamscometrue ....
 that add and leave a comment at their status.
Due date : 20th May 2011...

2nd : by BLOG....
make entry with title "Candy Buffet by The wedding Heaven" ....
then put a link at here.....

One of the best entry will have to pay ONLY RM 400 for a Candy Buffet!!!

nota kaki : B2B sekalian....apa lagi...jom join...^_^

Apr 21, 2011

♥♥ PRE-WEDDING ♥♥

cheritera oleh.. Dhya Surya at 2:56 AM 0 comments Links to this post
pre-wedding kami....
mood : macam ikan laga
avenue : sekitar padang kota lama
OP by : RidzuanKamil


 


























nota dhya : sebelum nak photoshoot...belajor la senyum sorang-sorang yer...

Apr 19, 2011

Ijab n Qabul : V ViP Box + Goodies paper bag II

cheritera oleh.. Dhya Surya at 5:36 AM 2 comments Links to this post
ciyok...ciyok....
hihihihihi....
sabtu lepas saya dan Incik Tunang g run away PPH...
tuk ambik V ViP Box + Goodies paper bag kami....
sampai-sampai...saya ngn Incik Tunang terus g opis...
cari Cik Zaitun...eemmm...syg nya mase ni...Cik Zaitun cuti....
tapi x pe...kiteorg jumpa Cheng Cheng...
dia in charge invoice kiteOrg pulak....
dia bawak kiteOrg turun production floor....
luas jgk....tapi workers xde la ramai sgt...
tanpa berlengah lagi Cheng Cheng terus tujuk oder kiteOrg...
pe lagi dapat brg do payment la.... ^_^
now boleh start mencantik kan V ViP Box + Goodies paper bag...
huhuhuhu....thankz sayang cozz bayar kan....^_^
ciyok...ciyok....

 nota kaki : 3000pcs paper bag + 250VvIP box....ponat la...den...sape nak 
                  TOLONG!!!!

Apr 14, 2011

Ijab n Qabul : V ViP Box + Goodies paper bag...

cheritera oleh.. Dhya Surya at 5:37 AM 0 comments Links to this post
new post...new post....hehehehe... 

pada hal...last week lagi 2 items nie saya dah boleh g ambik kat kilang...
dasar malas.....huhuhu....

untuk 2 items nie VViP Box dan Goodies paper bag...
saya beli dari PUBLIC PACKAGES SDN BHD .....

saya tau pasal PPH nie dari Cik Puan SyaFa... thanks Cik Puan SyaFa...
mula-mula nak beli items nie mmg renyah...more that 5x call..sat2 pas kat line lain...
leceh sikit la....Finally saya terus gi kilang PPH nie kat Perai....
jumpa ngn Cik Zaiton..and one - one bg tau nak beli items yang saya nak....
huh...semuanya settle....tinggal nk ambik jer...

3000pcs brown paper bag 8 inch
150 pcs noodle box

total untuk items nie around RM350 jer!!! sangat2 murah ok... ^_^
dah dapat items..saya pots picca...

Apr 13, 2011

Ijab n Qabul : TQ tag...

cheritera oleh.. Dhya Surya at 5:23 AM 3 comments Links to this post
huhuhuhu...
untuk goodies TQ tag Ijab n Qabul saya sudah siap...
esok pagi akan di parcel  kepada saya...^_^
suka.. suka... xsabar nak tgok live...=)
tapi skang kite tgok yang draft dulu k....
nota kaki : saya nak kena buat 100 goodies bag...huhuhuhu...

Apr 9, 2011

DIY : my 1st hand bouquet

cheritera oleh.. Dhya Surya at 11:38 PM 3 comments Links to this post
 uuikkk....
lame jugak x update blog...
penyakit malas melanda diri....

I done my free photoshoot with Lady Diyana....^_^
pada pagi yg lebat hujan nya itu....saya, Lady Diyana n en. nasir berhujan sebelum photoshoot itu....
walaupun hari hujan...syukur semua nya berjalan lancar...
searching2 picca tu lu k...
usha bunga tuu....
hahaha....cantik kan skill Lady Diyana n en nasir...=)
saya sukaaa...^_^
cuba ngok hand bouquet tuuu....
saya buat sendiri.....huahuahua....
hasil kerja tangan yang xder seni....=)


sekang nie rasa bersemangat nk buat hand bouquet pulak...=)

nota kaki : Terima kasih Lady Diyana n en nasir... ^_^

Apr 2, 2011

my 1st Tag....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 10:25 PM 6 comments Links to this post
thankz Cik BaHirah ..... ^_-
sudi tag saya....

straigh go to my HomeWork....
hehehehe....

a ) IV nama samaran saya...
♥ Sue
♥ Nya
♥ Along
♥ Sunya
♥ Dhya
kalo ikut pada nama saya pada surat beranak....
♥♥ SURYA BINTI AFINDI ♥♥

b) IV tarikh penting
♥ 23 Feb 1987
♥ besday Ibu n Ayah saya...
♥ 27 Jan 1987_besday Incik Tunang_
♥ saya menapak kat PSP
♥ 22 Dis 2005_couple anniversary_

c) IV thing I last day...
♥ saya g kilang PpH PaPeR... _book my goodies bag_
♥ settle kan my 1st EA form with LHDn...
♥ masak sambal sadin..._tapi x sedap_
♥ pulun ngegok conan + doraemon.... =)
♥ sebb sambal sadin xsedap...saya goreng papodom..hahahaha...

d) IV pekara yang buat saya haPPy...
♥ segala impian my wedding be reality...
♥ tenung muka Incik Tunang..._walaupon x kiut.._
♥ hahaha...kacau org!!!! paling saya suka!!!!
♥ ngegok citer conan + doraemon....
♥ peluk Cik Teadd saya kuat2...

e) IV sebab jawab soalan2 nie...
♥ sbb Cik BaHirah B2B from Melaka..._susah nk jumpa B2B melaka kat blog nie...._
♥ mahu lebih mengenali other B2B....
♥ boleh tambah lagi saya punya member....
♥ sbb sekang saya haPPy ada yg sudi tag saya....♥♥♥♥♥♥
♥ sbb "share ring itz care ring"

f) IV mangsa untuk di tag....
Cik Teha....
Cik Qaseh...
Cik FarahD.....

nota kaki : saya x ramai kawan.....blog....=(

"Ya allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-mu."

Aamiin ya rabbal aa'lamiin.

 

one + one = three ?? Copyright © 2012 Designed by Ipietoon Sponsored by Online Shop Vector by Artshare Re-Design By Nabila Medan