Jun 28, 2011

w-day : PELAMIN

cheritera oleh.. Dhya Surya at 10:12 AM 3 comments Links to this post
sebelum memulakan tugas memasak hari ini......
bloging-bloging dulu......

hihihihihi.....
w-day saya....
concept nya : WINTER.....
warna : PURPLE!!!

tttuuuu diiiaaa....


make by.....
my fev wedding planner....


Hana Zakaria jugak la yang buat
Mini Dais untuk E-day saya...



 


owner by
NURULHANA ZAKARIA..dan MOHD ZUL FAHMI KALIL




kerja-kerja hana n team sgt2 creative....
concept mereka memang kena dgn jiwa muda mudi
^_^


nice work with Hana N team.....
saya discuss n deal dgn Hana....
manakala Fahmi pula akan design concept yang saya mahu....


 
the result
simple but BOMBASTIC.....
boleh ngaga molot said "wwaaaaa...."



dan nie pelamin saya.....
^_^

saat pelamin menanti perantin dtg....^_^




on the making time.....













 
ciap sudah.....


memang seronok naik pelamin nie....
kalau ada change lagi.....
memang x akan dilepaskan duk sanding ngn Incik Suami.....
^_^
dan yang pastinya....saya mahu....
yang make my pelamin!!!!!


nota kaki : perantin perempuan yg sanding masa nie....
                 x reti diam!!!

Jun 27, 2011

Ijab n Qabul + w-day : dress

cheritera oleh.. Dhya Surya at 10:23 PM 3 comments Links to this post
boring xtau nk buat apa.....
 sementara menunggu Incik Suami abis exam kat Dewan Tun Abdullah nie....
maka dengan xsemena2 saya megupdate blog yang hampir berhabuk....

entry nie di tujukan untuk.....
 Cik Q ,  FarahD , merahbaldu dan rifflin ....... 

ngok nie...ngok nie....


baju nie.....




baju nieeee.....








dan baju Incik Suami yang nie....







semua nie make from....

CLASSIC ONE BOUTIQUE...
NO 287M, JALAN AMAN,
09000 KULIM KEDAH
NO PH : 04-4900287

OWNER
LIZA TAN
012-4927683

huhuhuhu.....
x terkata ketika mengayakan baju nikah ngn dress purple...
<konon cam artis...>
masa mula2 dapat rasa malu2 nak pakai....
tapi bila dh sarung...terus xmo bukak dah....
sampai sekarang rasa nak pakai lagi!!!!
nak sanding lagi!!!!
xpuas ooooo!!!!!



back to story.....
ketiga3...baju nie....
CLASSIC ONE BOUTIQUE....
siapkan bln masa 1bulan....
tapi korang kena book awal2 tau....
sebab sekang CLASSIC ONE BOUTIQUE.....
dah pamessss......
saya dah promot abis kat budak2 production yang nak kawen......
hahahahaa......

CLASSIC ONE BOUTIQUE nie....
boleh jgk buat viel.... ngn tudung....
korang just bawak design yang korang nak jer....
pas tu hamik....ngn tunjuk kat diaorg....
dan yang pasti nya....
hasil kerja mmg BEST!!!!
HARGA pon BEST!!!!


nota kaki : back to back.....
                 PUTRAJAYA to KULIM....

Jun 15, 2011

❤PENYATUAN CHENTA DUA JIWA ❤

cheritera oleh.. Dhya Surya at 12:00 PM 6 comments Links to this post
"sticky mode"
invitation ke majlis...
PENYATUAN CHENTA DUA JIWA..... 
tarikh : 5 Jun 2011...
tempat : Dewan Serabaguna Pantai Peringgit 75400 Melaka...
masa : 12.00 tgh hari - 5.00 petang....

nota kaki : mai la dtg ramai2...=)

Jun 10, 2011

teaser : w-day.....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 12:50 AM 3 comments Links to this post
saya xboleh nk coment banyak2....
agak busy ngn majlis bertandang kat JB....
huhuhuhuhu....
so nk adiah kan kat korang....korang....korang....
ngok yer..... ^_^




....
..................
..............................




1

2


3


4


5


nota kaki : saya sayang suami saya.... ^_^

Jun 7, 2011

CIK PUAN DHYA SURYA

cheritera oleh.. Dhya Surya at 10:00 AM 2 comments Links to this post
Allahamdulillah....
selamat sudah di Ijab dan Qabul kan.....^_-

Now I am
CIK PUAN DHYA SURYA......


nota kaki : Terima kasih Cik Q..... ^_-

Jun 1, 2011

w-day : marshmallow sudah sampai.....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 11:59 PM 1 comments Links to this post
pejam celik kejap jer masa berlalu.....
ahad nie jer....

hihihihihi....
Marshmallow......Marshmallow......
huhuhuhu.....candy yang kenyal2 lembut tu....
manis.....and a lot of shape....

sebenarnya saya nk jadi kan marshmallow nie 1 of goodies item...
puas survey....agak mahal la qoutation yang saya dapat....
lastly saya mintak qoutation dari sebuah syarikat pengeluar marshmallow nie....


MULTI NATURAL SDN BHD (809661-M)
No 12, Jalan Selaseh 18
Taman Selaseh
68100 Batu Caves
Selangor Darul Ehsan
Malaysia

Bebas Tol – 1 800 88 7232        
Tel -  +603 6188 7232
Fax -  +603 6189 7234

Email – mailto:khidmat@asafa.com.my

mula-mula email xder jawapan....
tunggu punya tunggu berbaloi....
lagipon mmg compny nie ada sijil HALAL dari JAKIM.... ^_^

pasal harga nya pula....
OMG.....sangat bebeza dari vendor2 lain....
save cost....huhuhuhu...

Ice Cream Shape
Burger Shape



nota kaki : ciyok..ciyok...

"Ya allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-mu."

Aamiin ya rabbal aa'lamiin.

 

one + one = three ?? Copyright © 2012 Designed by Ipietoon Sponsored by Online Shop Vector by Artshare Re-Design By Nabila Medan