May 28, 2011

Habib Jewel promotion 2011

cheritera oleh.. Dhya Surya at 1:02 AM 2 comments Links to this post
waaaaaa...
Pak Cik Habib buat sale lagi!!!!!!!!!!!!!!
sangat teruja....
 sampai x menyempat2 ajak Incik Tunang teman g dating ngn Pak Cik Habib....
huhuhuhuhuhu....


semalam Incik Tunang menunaikan janji bawak g dating....
so dengan cermat nya....saya pon rembat la item untuk ikatan...
"PENYATUAN CHENTA DUA JIWA"
hihihihihi.....
Thankz yer Incik Tunang....suka saya.... ^_^


nota kaki : saya dah ada kat melaka~~~~

May 25, 2011

Review my PRE WEDDING

cheritera oleh.. Dhya Surya at 7:24 AM 0 comments Links to this post
nie berkulat punya cerita....
tentang PRE WEDDING saya..... 
bila refer balik entry ini .... tersengeh jadi nya.... ^_-
1st time snapy...snapy ngn Incik Tunang....

OP pre wedding saya Ridzuan Kamil .......


senang photoshoot dgn dia....
tentang harga nya pulak...lagi la cantik.....hihihi.....
untuk pre wedding photoshoot....
picca-picca hasil kerja nya sangat menarik....
angle....lighting...dan view yg di pilih pon menarik....

cantik kan......

^_^

i like this..... ^_^


©©©©©
©©©©©
©©©©©
©©©©©


jom ngok pulak piccca pre wedding saya.....


©©©©©

©©©©©
share-share baca....hihihi...

ooopppsss.....

hihihihihi......

lepas nie saya x sabar pulak nk ambik gambor kawen!!!!!!
huhuhuhuhu.....


nota kaki : hari kejadian.......sampai2.....dua-dua sengeh jer ambik picccaaa....
daasaaarr xder perasaan....

May 22, 2011

Ijab n Qabul : VEIL

cheritera oleh.. Dhya Surya at 1:44 PM 1 comments Links to this post
2 minggu lagi......
 hua...hua....hua....
sat jer lagi....
ape lagi nak update ???????
citer tentang veil nikah pulak eh.....
for now it on delivery....
ngok yok.... ^_^

 

viel nie saya tempah kat Dyang_LoveLyLace .....
hihihi...senang berurusan ngn ownerny sis DIyang Azura .....
sis Diyang ada sedia kan sample2 veil.....xpon dia boleh buat as a request.....
tentang harga....still dalam kemampuan... ^_-

veil nie nanti saya nk pakai ngn baju nie........









....










.........









baju nie sekang tengah buat beading....
InsyaAllah..xlame lagi siap la.... ^_^


nota kaki ; memikirkan veil untuk dress purple saya.....~~~~~

May 21, 2011

w-day : cube try.....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 10:14 PM 7 comments Links to this post
x tau nk ckp apa....
x sgka ini hasil nya!!!!!!


....











.........











......................















........................................................























>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>









nota kaki : SENYUM JER OK  ^_^

May 18, 2011

E-day : Review hantaran

cheritera oleh.. Dhya Surya at 6:18 AM 0 comments Links to this post
nak update citer lapok.....

semua nya atas dasar dh xtau nk cari apa untuk hataran nikah nie....
tu la pasal....mase e-day ari tu x berigat....
semua barang nak angkut....
sebelum nak buat 9-7....

but....lain pulak yang jadi....sehari sebelom e-day....
Incik Tunang inform barang dah jadi 11 dulang....
buek!!!!!
mana la saya nk kecor jadi 13 itemzz....
last-last "balun jer" apa yang ada itu la yang di balas....
huhuhuhuhu.....jom cuci mata..... ^_^


dari
 " DHYA untuk INCIK TUNANG "
buah-buahan
< buah nie semua berkilat kan....semua hasil kilatn adik2 saya....>
huhuhuhu....


blazer...< boss... >

perfume....

kasut....

kemeja....

kain pelekat....lalalala.....

cupcake....

sejadah....

coklat....

 baju melayu....

sumie....


 

dari
 " INCIK TUNANG untuk DHYA"
perfume....HUGO  XX... < sy suka!!!! >
sirih junjung.....

cincin Tunang.....
tapi cincin dh kena kebas ngn budak debab nie.....


cupcake....coklat.....

forerro......
sejadah & telekung.....


sepesalinan baju.....


nota kaki : banyak sgt picccaa nk upload.....

Ijab n Qabul : Goodies items II

cheritera oleh.. Dhya Surya at 6:17 AM 1 comments Links to this post
uuuiitt....
lame x update pape.....
last week g huntting Goodies items lagi.....
untuk nikah......
hihihihi....theme nya "manis" ......
tempat saya searching items nie kat.....

No.3 & 3, Lorong perindustrian Bukit Minyak 1 & 3,
Taman Perindustrian Bukit Minyak, 14100 Bukit Minyak, Penang,
Malaysia.
Tel: +604-5072786
Fax: +604-5084786
Email: info@saudagarkurma.com
Contact Person: Abdul Gaffar ( CEO & Director )
Mob: +6012 4938 109

rebat terus dari kilang........
jom ngok items nya.... ^_^


tengah "berehat" dalam frees.... ^_^
nie nama nya Stone Chocolate......
manis nya x sama macam coklat yg ada kat Malaysia nie.....
kakak kedai tu bg tau from Egypt....
harga pulak mmg berbalaoi..... ^_^

lepas dah rembat Stone Chocolate.....
saya hangkut pulak Almond Chocolate Dates.......
aalllloooo...piccca nya lupa nk ambik....hihihihi....


nota kaki : siap sudah ~~~~

May 9, 2011

w-day : 1st fitting dress...

cheritera oleh.. Dhya Surya at 10:51 PM 5 comments Links to this post
excited.....hihihi.....
tido x cukup....makan terlebih....kembang semangkuk....^_-
itu yg berlaku sekarang.....

petang tadi g Classic One....


gedix nk tgok dress siap ke belom....=)
60% dah siap....^_^ dalam gedix2 nie terus try...
hihihi...ada ruang kosong kat pinggang.... =) <perasan>
pada saya CANTIK!!!!!!
suka.....suka....suka....purple colour....
hahahaha....
jom tgok sikit...=)


nota kaki : GILA KENTANG!!!! x cukup tido....

May 7, 2011

Ijab n Qabul : Goodies items

cheritera oleh.. Dhya Surya at 3:06 PM 4 comments Links to this post
Lagi 29 hari je saya kan bergelar CIK PUAN....
excited ker?????
20% jer.....80% lagi kalut......huhuhuhuhu....
itu lah saya....si debab yang gelabah......
toing....toing.... ^_^

back to story.......
masa nikah nanti saya plan nak sedekah Surah-Surah Amalan berserta Yassin dan sedikit manisan.....



Allhamdulillah.... saya dah oder Surah-Surah Amalan berserta Yassin...
tinggal tggu nk siap jer... ^_- 
saya oder kat siapa???
of coz la kat Creatively Designed .....
owner nya Nurul Ain Abdul Rahim, sangat peramah dan mudah berkerjasama...^_^
InsyaAllah...next week siap.....nanti dah dapat saya attch picca ok...^_^
Incik Tunang....tolong g ambik yer kat Setapak....hihihi...

sebenarnya banyak lagi choice yang boleh di pilih....
cuma semua bergantung pada cost yang anda mampu.....^_^

nota kaki : hihihihi...nak kawen...tetap kawen....tapi jgn sampai berhutang yer....^_-

w-day : sepatu kawen....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 9:37 AM 0 comments Links to this post
sepatu kawen......
eh....bukan la....saya yang kawennnn.....hihihihi....
mase sanding nanti..I will used hand made shoes..... <idea gila>
ooooo...semua hand made....huhuhuhu....
It made by CinqLeaf Clover 2 ......

cantik - cantik sepatu nya....^_^
cuci mata jom...

flat shoes


high heels


nice boots....^_^
1 sudah saya punya...



nota kaki : hehehehe.. mana 1 yang akan saya guna nanti.....^_^

w-day : Rubber Stamp_Mangosteenskin

cheritera oleh.. Dhya Surya at 7:44 AM 4 comments Links to this post
Rabu Mei 5, sampai sudah Rubber Stamp saya...
nice...nice...
hand made from mangosteenskin .....


dengan excited nya...balik je kijer...
 saya menge"cop" wedding card envelope before di layang kan....=)

hihihihihi....
sangat teruja...walaupon penat....=)
manggo....thankz!!!!

nota kaki : saya dan Incik Tunang vs kartun...... ^_-

"Ya allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-mu."

Aamiin ya rabbal aa'lamiin.

 

one + one = three ?? Copyright © 2012 Designed by Ipietoon Sponsored by Online Shop Vector by Artshare Re-Design By Nabila Medan