Aug 25, 2011

3 hari saja lagi~~~

cheritera oleh.. Dhya Surya at 11:26 PM 0 comments Links to this post
Lagi 3 hari jer tinggal...
lepas tu aku dah xde kat SINI lagi....




kat SINI la aku bertapak lepas abis belajar....
kat SINI la juga tempat pertama rezeki yang aku peroleh dengan diploma aku...
Aku belajar tentang banyak ragam manusia pun kat SINI....
sebab kat SINI sekeliling aku level-level senior....
Dulu aku antara yang suka dating lewat....
<over sleep....>



Aku improve diri...kena “cuci” pon kat SINI....
SINI juga la terbukanya peluang aku untuk ke Chengdu....
Walaupun hanya 1 tahun 8 bulan kat SINI....aku rasa macam dah lebih 10 tahun.....




masa kerja tadi....
siap menagis-ngis belakang tester......
<tapi cover....sebab malu.....>
sebab lepas ini aku dah x buat kerja macam ini lagi....
aku dah x renyah-renyah....
tapi yang renyah-renyah tu la diri aku....



nanti aku mesti rindu kat SINI....
suasana....orang-orangnya....bunyi-bunyi mesin....
aaarrr....pasti aku dah xdapat lagi semua tu....



HANI
sue mintak maaf salah silap sue...TERIMA KASIH....jadi kawan sue dari hari pertama sue jejak kan kaki kat production floor ini....TERIMA KASIH juga sebab jadi housemate sue.... kita selalu selisih fahamkan...tapi itula yang INDAH buat sue....



LCW
THANKS be mine fighting partner...after this I xde kawan untuk gaduh-gaduh...rebut-rebut pc lagi...keep our memory at Chengdu....



NG GIM WEI
boooooss....THANKS yer be mine “abang”...selalu kena buli dengan I....after this xde sapa kacau u lagi....don’t kalut-kalut ok!





KAK MIMI...KAK SARAH...KAK MAH....KAK LELA
sue mintak maaf...sue bukan nak rahsiakan....tapi sue xnak tengok orang nagis...TERIMA KASIH layan kerenah sue...masak kan untuk sue....datang wedding sue....



SIEW HONG
sory...I xdapat nak buat kerja on your oder as well....I know you want to help me to get a good place at SINI...tapi SINI bukan selamanya untuk I...
walaupun u tegas...warning I...tapi u a good boos I have....



Aku akan kuatkan diri untuk tempuhi hari esok dan lusa....
InsyaAllah....
ini yang terbaik untuk aku....

Aug 24, 2011

Review : Hand Bouquet

cheritera oleh.. Dhya Surya at 9:15 AM 0 comments Links to this post
selamat pagi....
^_^
Allahamdullillah...
24 hari sudah kita berpuasa di bulan Ramadhan untuk tahun ini....
walaupun saya dah miss out 6 hari...


# entry Hand Bouquet ini...
dah terperam lama....
dasar malas...huhuhuhu...


Untuk hand bouquet Ijab dan Qabul...
tema saya " Soft blue and Cream "
macam bawah nie....
hihihihihi.....



ngok budak gendut nie pose ngn hand bouqetnya....


< sebelum bergelar "PUAN" >



< on the way becoming "PUAN" >



Untuk Majlis Resepsi pula.....
tema Hand Bouquet saya " Red and Cream "
nampak menyerlah sikit sebab dress saya in PURPLE





< gedik - gedik sikit....>



Kedua - dua Hand Bouquet saya service by.....



banyak pilihan yang di sediakan oleh Hana Zakaria Wedding Planner nie.....
harga berbaloi....
pilihan yang banyak...
dan yang paling best...
saya dapat Hand Buquet saya direct by hand....
pagi - pagi Hana hantar pada saya....
^_^
tak yah la saya kena pikir cara nak segarkan Hand Buquet tu....
hihihihihihi.....

One more thing.....
pernah nampak x picca ini kat blog saya nie....


 Hydrangeas and Roses



Hand Bouquet saya on my e-day...
also by.....


saya sangat - sangat berpuas hati!!!
Thanks ye Hana!!!
^_-

suka dengan Hand Bouquet Hana untuk Resepsi @Dewan Bistari!!!!!

nota kaki : Jangan amalkan sifat malas....

Aug 16, 2011

Review: Goodies pack

cheritera oleh.. Dhya Surya at 8:12 AM 3 comments Links to this post
Selamat pagi.....
^_^
pengantin lama nak buat update review sikt....
hihihihi.....

penah baca tak entry INI .....
^_^
huhuhuhuhu.....
brown paper bag dan pop corn box yang saya gunakan as a Goodies pack ....
ini lah hasilnya....




brown paper bag.....


copy from Cik Q entry.....



 

pop corn box.....
^_^





copy piccca from Cik Ummi...




siapa yang tolong saya pack semua ini......
oofff coz la my sibling.....


Terima kasih adik-adik ku.....
^_^


nota kaki : huhuhuhu...banyak lagi nak buat review...tapi MALAS!

Aug 15, 2011

Habib Jewels : Rantaian Kasih....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 3:38 PM 0 comments Links to this post
WWWWWWAAAAAAAHHHHH.....
untuk kali yang keberapa entah....
Pak Cik HAbib buat offer lagi!!!!!
Bila berkelip-kelip mata ngok offer iklan TV......
hati pun terdetik untuk memiliki lagi....
huhuhuhuhu.....
aktiviti mengopak poket bermula.....


pada sapa-sapa yang meminati BERLIAN dan PERMATA pula.....
ini memang berita GUMBIRA!!!!
LESS UP TO 70%
banyak kan..... ^_^


ccccccuuuuunnnn kannn.... ^_^


pppeeehhhh.....
raya 2011....meriah dengan koleksi Pak Cik Habib!!!!
dalam banyak-banyak koleksi yang ada saya paling mahu.....
yang ini......


"BUTANG BAJU MELAYU"
 untuk Incik Suami......
^_^


for B2B yang still under hunting jewelleries......
this your best chooice for U !!!!



nota kaki : lari - lari macam lipas kudung.......nak REQUEST  rollerblade boleh x bosss????

Aug 14, 2011

saya dan hari - hari yang berlalu.....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 6:23 AM 0 comments Links to this post
 Assalamualaikum.....
hampir separuh dah kita lalui bulan Ramadhan ini.....
dan selama itu la juga boleh di hitung degan jari berapa kali saya pulang ke Putrajaya.....

Memandangkan usia "PENYATUAN CHENTA DUA JIWA"
kami dah berusia " 2 bulan, 1 minggu dan 2 hari "
saya kena bertindah lebih agresif untuk dekat dengan Incik Suami.....


Banyak dugaan yang di tempuh...
kekangan masa.... kerja..... dan hal2 remeh temeh yang menjadi serius.....

sepanjang tempoh ini hampir 3 Interview yang telah saya lalui.....
namun.....kesemuanya menawarkan kurang dari expectation yang saya inginkan....
bajet bagus.....
ye....dari 3 Interview ini....saya sangkut dengan salah satu company Electric / Electronic besar di Malaysia.....

company ini.....
 x mo sebut nama konon....


tapi hati saya meronta - ronta x mo!!!!
balik - balik interview call Incik Suami...terangkan isi hati....

bukan saya terlalu memilih....Tipu la kalau saya tak rasa bersalah langsung....
tapi hati saya kuat katakan yang rezeki saya bukan kat situ.....
Allhamdulillah....setelah Incik Suami timbang tara....
walaupun terpaksa lagi berjauhan....
Incik Suami sabar dengan dugaan dan kehendak saya....

InsyaAllah.....
untuk minggu hadapan...saya adalagi 1 Interview.....
 dengan gov.....
harapan saya penuh pada peluang ini....


" Ya Allah...kau satukan lah kami.....
seperti Kau satukan Adam dan Hawa.....
Kau kukuhkan lah ikatan naluri hati kami dalam hidup sebagai Suami Isteri...
Kau kuatkan lah kati kecil kami....
dalam menempuh laluan hidup kami....
Hanya pada Mu ku pohon rahmat Ilahi...... "



nota kaki : Doakan saya dekat bersama Incik Suami.....

Aug 5, 2011

ting...tong...ting...tong.....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 3:27 AM 1 comments Links to this post
apa yang saya rasa sekang????


































NAK MUNTAH!!!

Aug 4, 2011

Cintaku Umpama Lalang....

cheritera oleh.. Dhya Surya at 8:22 AM 0 comments Links to this post
itulah tajuk HOT chat kat HOT FM pagi nie.....

di tiup ke kanan...kanan la jatuh.....
di tiup ke kiri....kiri la bengkok.....

pada yang pernah lalui mesti ada kesan nya pada sudut hati....
namun ada hikmah dalam setiap kejadian.....
agar....kita sebagai "INSAN" nya ingat pada Nya.....





......................................................




buat suami ku.....



kira nya ada isterimu mengasari hati kecil mu.....
ku susun 10 jari kerdil ini....
ku pohon kemaafan atas segalanya.....

Terima Kasih Sayang.....
sudi menerima diri ini untuk dekat di hati mu......


nota kaki : Syurga Isteri......ditelapak kaki suami.....^_^

"Ya allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-mu."

Aamiin ya rabbal aa'lamiin.

 

one + one = three ?? Copyright © 2012 Designed by Ipietoon Sponsored by Online Shop Vector by Artshare Re-Design By Nabila Medan